29 Αυγούστου 2009

Συνολάκια Για Όλα τα Γούστα

~
Και ναι, είναι γεγονός. Το blog αυτό είχε τις προοπτικές να γίνει κάτι καλό, κάτι ουσιώδες. Να αρθρώσει δυναμικά τον λόγο του ενάντια στα κακώς κείμενα! Να υψώσει δυναμικά τη διαδικτυακή γροθιά του κόντρα στα κυκλώματα! Να εγείρει προβληματισμούς, να γίνει αφορμή για συζητήσεις!

Αλλά προτίμησε να ασχοληθεί με τη μόδα.

Δε μπορούσαμε να αντισταθούμε. Ξέρω πως μια προσφιλής αναγνώστρια αυτή τη στιγμή χαίρεται. "Στο έλεγα εγώ", σκέφτεται. Ε ναι λοιπόν, είχες δίκιο. Πως όμως να αντισταθώ, πείτε μου πως, όταν βρίσκω τέτοια όμορφα ρετρό καλούδια στα παλιά περιοδικά που τόσο μου αρέσει να ψάχνω? :)

Οι κάτω προτάσεις αφορούν τις καθημερινές σας (μας) δραστηριότητες. Φοριούνται άνετα όλη τη μέρα, αλλά καλό θα ήταν να εναλλάσσετε μεταξύ τους, σύμφωνα με τις προτάσεις των ειδικών. Η κάτω πρόταση αφορά την απογευματινή κοσμική εμφάνιση. Ξέρετε τώρα, αυτό που κάθε απόγευμα κάνουμε όλοι. Τσαγάκι, λίγο γκολφ, κουβεντούλα στου πρέσβη, φερέρο ροσέ σοκολατάκια.

Για τον περίπατο επιβάλλεται αλλαγή ρουχισμού. Και είναι λογικό, δε μπορεί να έχουμε τα ίδια ρούχα όσο είμαστε στην κοσμική εμφάνιση και όσο κάνουμε βόλτα. Μια εντελώς διαφορετική πρόταση (σε σχέση με την πάνω) για τον καθημερινό περίπατο λοιπόν.
Έρχεται και η ώρα φυσικα που χρειαζόμαστε όλοι κάτι πίο ανάλαφρο, πιο αεράτο, πιο σπορ. Για τις ώρες που θέλουμε να είμαστε πιο χαλαροί, να πάμε στο γυμναστήριο, ή να κάνουμε jogging. Γιατί όχι, να πάμε και στο γήπεδο, ή για να παίξουμε μπάλα. :)
Ωπ, τι έγινε, κι άλλη κοσμική εμφάνιση? Συγγνώμη, μπερδεύτηκα. Η κάτω πρόταση αφορά τις επίσημες εμφανίσεις, όχι όποιες κι όποιες. Όταν θα πάτε στο Μέγαρο ας πούμε, συνοδεύοντας την κόρη του προέδρου για παράδειγμα. Σοβαρότητα και κομψότητα. Η διαφορά είναι έκδηλη σε σχέση με τα πολύ περισσότερο χύμα πάνω ρούχα.Και με τους πολύ νέους τι κάνουμε? Αχ, η νεολαία. Πάντα επαναστατική, πάντα ριζοσπαστική. Πάντα μπροστά απο την εποχή της. Κατανοούμε γιατί φαντάζουν παράδοξα, ίσως και υπερβολικά, αυτά τα ρούχα για τους μεγαλύτερους. Ωστόσο, πρέπει και αυτοί να καταλάβουν πως οι νέοι επιθυμούν να εκφράζονται και να συνδιαλλέγονται με τον δικό τους, ξεχωριστό κώδικα επικοινωνίας και ντυσίματος. :)
Κάποια στιγμή έρχεται που θα χρειαστείτε να κάνετε κάποιο ταξιδάκι. Το κάτω σύνολο προσφέρεται για κάθε είδους ταξίδια, κοντινά ή μακρινά. Είναι πρακτικό, άνετο, κομψό, και ταιριάζει με το σακίδιο του κάμπινγκ που θα κουβαλάτε στην πλάτη σας.
Στο γραφείο πάλι δεν έχουμε να προτείνουμε κάτι νεωτερίστικο. Λίγο πολύ τα κλασικά. Εδώ λίγα έχουν αλλάξει. Ακόμα και το πέσιμο του προισταμένου στη γραμματέα-υπάλληλο (που μασάει με νευρωτικό πάθος το μολύβι) παραμένει ίδιο. Αυτό το πράγμα πίσω στο βάθος είναι τηλέφωνο, ή κάνω λάθος?


Κλείνουμε με δυο μοντέρνα παλτά, για όταν πιάσουν τα κρύα. Στο βάθος διακρίνουμε μοντέρνο ημίψηλο καπέλο. Πολύ θα θελα να είχα ένα.
Αυτά τα ολίγα για σήμερα λοιπόν. Για πληροφορίες, αγορές και άλλα μπορείτε να επισκεφτείτε τη μπουτίκ μας. Περισσότερα στο μέλλον. :)

~

3 σχόλια:

 1. Επιτέλους βρήκες το δρόμο σου!!!

  Πού είναι η περιγραφή των ρούχων στα σχόλια όμως, για να ξέρει ο πελάτης τι θα ζητήσει στη μπουτίκ???
  Σταυρωτό σακάκι? Μονόπετο? Ρεγκλάν μανίκι? Τουίντ ή μάλλινο?

  ΥΓ Τι ωραίες δουλειές υπήρχαν κάποτε ε? Να φτιάχνεις σκίτσα με προτάσεις μόδας στα περιοδικά πχ.. Καταραμένη τεχνολογία..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η τεχνολογία ποτέ δε δημιούργησε πρόβλημα. Εξάλλου αποτελεί σημαντικό βοήθημα των σύγχρονων σκιτσογράφων.

  Το πρόβλημα είναι τα μυαλά και οι αντιλήψεις. Κάπου στη δεκαετία του '60 άρχισε να αντικαθίσταται το σχέδιο στα περιοδικά και τον Τύπο με τη φωτογραφία. Θεωρητικά, ούτε αυτό θα δημιουργούσε κάποιο θέμα, αφού κάλλιστα θα μπορούσαν να συνυπάρχουν.

  Στη χώρα μας όμως ειδικά έγινε κατάχρηση της φωτογραφίας, που συχνά χρησιμοποιήθηκε (και χρησιμοποιείται) εντελώς πρόχειρα και χωρίς καμία αισθητική. Βλέπε εξώφυλλα περιοδικών ή βιβλίων, που ενώ στο εξωτερικό στηρίζονται εξίσου στη φωτογραφία και στο σχέδιο, στα εδώ μέρη παραμελούν σχεδόν ολοκληρωτικά το δεύτερο.

  Τέλος πάντων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλά τα λες εσύ για τη συνύπαρξη, αλλά το αποτέλεσμα είναι άλλο δυστυχώς..
  Το είπα γιατί εμένα μ'αρέσει περισσότερο στο χέρι.. :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή