Η Επέλαση του Ραδιο-Φονικού Κούνελου!

Enter the rabbit's lair...

Created with Sketch.

Η Επέλαση του Ραδιο-Φονικού Κούνελου!

~

Προσοχή κόσμε! Βρίσκεται ανάμεσα σας! Χώνει τη μουσούδα του στις διαδικτυακές σας συχνότητες και απειλεί την εύθραυστη ισορροπία των πραγμάτων! Υπνωτίζει τον κόσμο με την χαρακτηριστική του φωνή, και μαγεύει τους ακροατές με τις μουσικές του!

Όλα αυτά για να μπορέσει να τους εξολοθρεύσει μια ώρα αρχύτερα!
ΕΣΥ φίλε αναγνώστη του blog έχεις περάσει ποτέ από τα ραδιο-φονικά μας μουσικά λημέρια? Κάθε Πέμπτη βράδυ 22.00 με 1.00? Από την συχνότητα του CR Radio? (click!). Αν όχι, συμβουλεύω να μη το κάνεις – υπάρχει κίνδυνος να μη θες να φύγεις ποτέ μετά! Ο κούνελος (ο οποίος τυχαίνει να γράφει το blog που διαβάζετε και μιλάει για τον εαυτό του σε άκρως ψωνισμένο τρίτο πρόσωπο) θα σε παρασύρει στα βάθη του μουσικού του λαβύρινθου, καταμεσής στα άδυτα του χρόνου – και από εκεί η διαφυγή είναι δύσκολη!
Μόνη προυπόθεση να σε διαπνέει το πνεύμα εξερεύνησης που χρειάζεται για να χαρείς την εκπομπή – η οποία δεν απευθύνεται σε μεμονωμένα μουσικά γούστα, μα σε θαλασσοπόρους/εξερευνητές: Ανατρέχει σε ένα τεράστιο φάσμα της μουσικής ιστορίας του 20ου αιώνα, από metal σε soul, από gothic σε folk, από punk σε disco… Κάθε βδομάδα με τη δική της θεματική.
Τις τελευταίες 6 εβδομάδες καταπιάστηκα με μια μουσική αναδρομή της κοντινής μας – μα τόσο διαφορετικής – δεκαετίας του ’90. Οι τρεις εκπομπές περιελάμβαναν μια γενικότερη αναδρομή σε μουσικές-σταθμούς της εποχής (από Massive Attack και Oasis σε Soundgarden και Pearl Jam, και από Public Enemy και Tupac, σε Prodigy και… Spice Girls!). Οι επόμενες τρεις ήταν εξαιρετικά αφιερωμένες στην metal σκηνή της εποχής.
Και από αυτή την Πέμπτη ξεκινάμε κάτι… διαφορετικό. 
Η Ιστορία της Jazz! To μεγαλύτερο από όλα τα μουσικά μας ταξίδια, 100 χρόνια μουσικής ιστορίας σε συνέχειες! Ένα αφιέρωμα που ξεκίνησα να ετοιμάζω από το καλοκαίρι και στο οποίο θα ανατρέξουμε στις ρίζες όλης της δημοφιλούς μουσικής (είτε μιλάμε για ροκ, είτε για ποπ), ενώ παράλληλα θα θυμηθούμε πολλά από τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν τον πολυτάραχο μα τόσο συναρπαστικό εικοστό αιώνα…

Από τα αχνοφωτισμένα μπουρδέλα της Νέας Ορλεάνης, όταν και γεννήθηκε το μπάσταρδο που έμελλε να του δοθεί η ονομασία “jass” ή “jazz”, στα κακόφημα γκανγκστερικά στέκια του Σικάγο, και από την τρέλα της εποχής του swing στους μεταπολεμικούς πειραματισμούς στα νυχτερινά μπαρ της Νέας Υόρκης, όταν και γεννήθηκε το bebop… Και το αφιέρωμα δεν σταματάει εκεί. Θα συνεχίσουμε στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, όταν η τζαζ άγγιξε το συνθετικό της μεγαλείο, μέχρι τα πολυτάραχα και επαναστατικά sixties, ενώ θα θυμηθούμε την εποχή της εκτόξευσης της ροκ μουσικής, όταν βρήκε στην τζαζ μία απροσδόκητη σύντροφο, και από την (ανίερη) τους ένωση προέκυψε το jazz-rock fusion…

Και αυτό είναι μέρος μόνο των όσων αναμένονται! Στα υπόψη μου για τον προσεχή καιρό έχω μια χριστουγεννιάτικη εκπομπή, καθώς και άλλη μία σχετική με το (πολυαναμενόμενο ομολογώ, geek alert) “Hobbit”… Και τα μουσικά μας ταξίδια δεν έχουν τελειωμό! Εδώ το γκρουπ της εκπομπής στο facebook, για όποιον έχει λογαριασμό και θέλει να χωθεί. (ο συγκεκριμένος λογαριασμός μου που βλέπετε υπάρχει ειδικά για την εκπομπή).
Όλα αυτά στην “Μηχανή του Χρόνου”. Την αγαπημένη εκπομπή της θείας σας.
Δεν έχετε λοιπόν παρά να αφήσετε το κουνέλι να σας πάρει από το χέρι και να σας οδηγήσει στην μουσική κουνελο-φωλιά του. Κάτι ήξερε η Αλίκη. Είναι όμορφα εκεί, αλήθεια λέω.
Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς!!
~

Tags: , , , , , ,

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares