21 Απριλίου 2016

Από το Χρονικό των Περιστεριών...

Θα θυμάστε την ανάρτηση με εκείνα τα περιστέρια που έκαναν φωλιά στο μπαλκόνι του σπιτιού μου. (κλικ εδώ) Ένας μήνας πέρασε και δες πως μεγάλωσαν τα άτιμα - ήδη επιχειρούν τις πρώτες τους πτήσεις.

Η εικόνα που βλέπετε είναι σημερινή. Το περιστέρι σε πρώτο πλάνο είναι ο μπόμπιρας - κοτζάμ μαντράχαλος έγινε σε ένα μήνα. Που να μη ζούσε και στην Ελλάδα της κρίσης. Πίσω στα σύρματα κάθεται η μάνα του και τον παρατηρεί. "Έλα λοιπόν, πέτα, τί φοβάσαι".

Ο μικρός το σκέφτεται λίγο. "Και αν γλιστρήσω;"

"Πέτα μωρέ, επιμένει η μάνα, ο αδερφός σου ήδη έχει κουρσέψει τη μισή Αθήνα και συ ακόμα στο μπαλκόνι. Πέτα! Η ζωή είναι μικρή για να τη βγάζεις σ' ένα μπαλκόνι μόνο. Πέτα - και αν πέσεις δεν πειράζει. Θα σηκωθείς ξανά. Θα μάθεις. Τί αξία θα είχαν οι πτήσεις μας δίχως τις πτώσεις".

Για την ιστορία πέταξε ο μικρός. Λίγο ατσούμπαλα - μα πέταξε.

***

Υστερόγραφο: Οι ακόλουθες φωτογραφίες συμπεριλαμβάνονται στο «Μεγάλο Χρονικό των Περιστεριών» - ένα έργο επικών διαστάσεων που εξύμνησαν οι μεγαλύτεροι ποιητές. Στην πρώτη βλέπουμε τα δυο μωρά, ένα μήνα πριν, ηλικίας μίας ημέρας (και μερικών ωρών). Κάτω τα παρατηρούμε ενώ έχουν χοντρύνει για τα καλά, με τη μάνα τους να τα νταντεύει και να συλλογίζεται πότε θα 'ρθει η πολυπόθητη λευτεριά.


Στην τελευταία εικόνα διακρίνουμε τους γονείς σε μια ερωτική σκηνή. Απολαμβάνουν την ελευθερία και τον ήλιο, ανταλλάσσοντας ένα ζουμερό γλωσσόφιλο. Δεξιά ο μικρός κρύβεται πίσω από τη γλάστρα και παίρνει μάτι.

3 σχόλια:

 1. Μου αρέσει πολύ που ένα κουνέλι ασχολείται και με άλλα είδη, όπως τα περιστέρια!
  Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και με γάτες και με ψάρια και με σκύλους... το κουνέλι, όντας ζώο, αγαπάει τους ομοίους του! Καλό ΣΚ Πίπη.

   Διαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή